Huidige werkwijze verkoopbrochure

Woning energielabel Forums Verkoopbrochure als bewijsmateriaal Huidige werkwijze verkoopbrochure

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door image Ratering Gebouwenbeheer 1 jaar, 3 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #7422
  image
  Ratering Gebouwenbeheer
  Sleutelbeheerder

  De kenmerken van de woning die in de verkoopbrochure staan, moeten helder omschreven zijn. Er mag geen discussie zijn of bepaalde woningkenmerken wel of niet aanwezig zijn. De brochure is daarvoor een bewijsstuk. Bij twijfel of onduidelijkheid kan aanvullende onderbouwing nodig zijn. De naam van de makelaar en het adres of de bouwlocatie van de woning moeten altijd vermeld zijn. Er is geen eis aan de geldigheidsdatum van de verkoopbrochure.
  Overzichtspagina

  Kiest de woningeigenaar er in de webapplicatie voor om alle woningkenmerken in één keer te bewijzen met de verkoopbrochure? Alleen dan moet de verkoopbrochure een overzichtspagina bevatten met alle energetische kenmerken.

  De overzichtspagina moet zijn opgesteld volgens een verplicht format. Dat is overeengekomen met de makelaarsbranche. Een makelaar kan als service aan zijn klanten zo’n overzichtspagina toevoegen aan zijn verkoopbrochure. De woningeigenaar kan daarmee het bewijs eenvoudiger verzamelen en uploaden. Een makelaar is dus niet verplicht om een overzichtspagina aan de verkoopbrochure toe te voegen. Maar het is wel netjes als hij hem u automatisch geeft.

  Als een verkoopbrochure geen overzichtspagina bevat, dan kan de verkoopbrochure worden geüpload voor elk te bewijzen woningkenmerk apart. De erkend deskundige moet het bewijs afkeuren en om aanvullend bewijs vragen als:
  de verkoopbrochure het woningkenmerk niet duidelijk genoeg beschrijft of;
  aanleiding geeft tot twijfel.

  Samenvatting
  Eisen aan de brochure:

  Vermelding van makelaar die brochure heeft opgesteld en adres of bouwlocatie van de woning
  Duidelijke foto of beschrijving van het kenmerk
  Bij het in één keer bewijzen van alle woningkenmerken geldt de extra eis dat de brochure een overzichtspagina bevat met alle te bewijzen kenmerken (volgens format).
  Geen handtekeningeis
  Geen eis aan de geldigheidsdatum
  Erkend deskundige is zelf verantwoordelijk om te controleren of een bewijsstuk het woningkenmerk voldoende aannemelijk aantoont. Bij twijfel vragen om aanvullend bewijs.
  Enkel een overzichtspagina (zonder verkoopbrochure) volstaat niet.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.