Type verwarming herkennen

Verwarming van het huis, de verschillende types opwekkingstoestelen voor de verwarming van je huis zijn:

– Individuele CV-ketel, installatiejaar voor 1998
– Individuele CV-ketel, installatiejaar in of na 1998
– Gaskachels
– Warmtepomp
– Stadsverwarming
– Gemeenschappelijke CV-ketel, installatiejaar voor 1998 (bij appartementen)
– Gemeenschappelijke CV-ketel, installatiejaar in of na 1988 (bij appartementen)

Hoe verwarmt u uw huis ?


Hoe herken ik mijn verwarmingssysteem ?

Hoe bewijs je het type verwarming in huis? Het leveren van bewijs kan met documenten of met foto’s.

Bewijs je het type verwarming met documenten dan moet dat een factuur, aan- of verkoopbrochure (maximaal een half jaar oud!) of bouwkundig rapport of taxatierapport zijn waarin de energetische kenmerken van het type verwarming duidelijk vermeld zijn.

Als vuist regel mag u hanteren dat de ketels in de hier onder vermelde lijst na 1998 geproduceerd zijn het type staat vermeld op het type plaatje onder of boven op uw ketel. Maak er een foto van en vergelijk hem met de lijst dan weet u zeker dat u 100% goed zit.

Om tot op detail niveau te kijken kijkt u op  overzicht per Ketelinformatie per fabrikant of kijk bij bcrg voor een gelijkwaardigheid en of kwaliteitsverklaring (hier treft u ook info aan over kwaliteitsverklaring, cw klasse, rendement opwekker en de Fractie), op het onderdeel verwarming hebben de certificaten altijd een RV vermelding.

Het is misschien makkelijk om het type CV-ketel (een CR, VR, HR of HRe-ketel) middels foto’s te bewijzen. Het moeten dan twee duidelijke foto’s zijn. De eerste moet een keurmerksticker of het typeplaatje tonen, waarop duidelijk zichtbaar is om welk type ketel het gaat. En de 2e foto dient het installatiejaar van de ketel weer te geven.

Zie onderstaande voorbeeld foto’s:

Vragen?

Gebruik dan ons forum en stel je vraag in de rubriek, woningkenmerken, type verwarming: forum onderwerp over type verwarmingstoestel