Toe- en afvoerbuizen van de centrale verwarming.

Woning energielabel Forums Overige onderwerpen over het energielabel Toe- en afvoerbuizen van de centrale verwarming.

Tags: 

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Label2day 2 jaren, 7 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #7042

  Label2day
  Bijdrager

  Controle van de CV toevoer en afvoer buizen.

  Naar aanleiding van een artikel in het blad van VVE belang heb ik gekeken naar de conditie van de toe- en afvoerbuizen van de centrale verwarming.

  Iedere woning heeft voor de CV-ketel en voor de centrale afzuiging eigen buizen (3 dus), die gezamenlijk achter de wand van de CV kast naar het dak lopen. De beluchting van het riool gebeurt via 2 buizen in een holle ruimte naast de meterkasten. De afvoergassen van de CV-ketel worden grotendeels van condens ontdaan (HR, condens gaat naar het riool), maar toch kan een restant de buizen aantasten. Vanaf de aansluiting van mijn CV-ketel en op het dak het ik e.e.a. zo goed mogelijk gecontroleerd en geen afwijkingen gevonden.

  Zoals ik kon zien van mijn aansluiting zijn de buizen van de CV van aluminium en van de centrale afzuiging van gegalvaniseerd staal. Mijn CV-afvoerbuis heeft maar een korte afstand naar het dak en is daarom niet van uitwendige isolatie voorzien. De andere buizen hebben aan de buitenzijde een isolatiemantel om te grote afkoeling en dus condensatie te voorkomen.

  Op het dak komen de CV- en afzuigbuizen uit op 2 units van 3 lagen, waarin voor de ene zijde van het gebouw 4×3=12 buizen uitkomen en voor de andere kant (bergingen) 3×3=9 buizen. Ook hier heb ik met een spiegeltje en zaklantaarn in gekeken en het lijkt me er goed uit te zien. en tenslotte van de afvoer. Ik bekeek ook de gegalvaniseerde buizen van de afvoerkanalen van de centrale afzuiging. Hoewel het er wat vies uitziet, is de conditie van alle buizen (voor zover ik kan beoordelen) in orde.

  Heb je dit ook wel eens gecontroleerd? En wat zijn je ervaringen? Ik ben benieuwd en lees het graag op dit forum! M.v.g. Cees

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.